Kodlu Alan Tanımları

Bu ekranın amacı, programın genelinde kullanılacak bilgilerin ön değerlerini tanımlamaktır. Böylece şirketler HR-Web'i kendilerine göre uyarlamış, ekranlarda karşılarına çıkacak bilgileri düzenlemiş, parametrik bir yapı sağlamış olurlar.

Ekranın faydaları :

- Bilgilerin kodlara bağlanmasıyla, ilerde kullanıcıların farklı, yanlış girişler yapmaları engellenip, bilgi bütünlüğünü sağlamaktadır.
   Örneğin: Zimmet Tiplerinde bu ekran kullanılmamış olsaydı, kullanıcılar aynı alana farklı girişler yapıyor olabilir, Biri 'ARAÇ', bir diğeri 'ARAC', bir diğeri 'ARABA' diye giriş yapabilirdi.

- İstenildiği zaman bu ekranda Açıklaması / Adı değiştirilerek farklı görünümler sağlanabilmektedir.
   Örneğin: Zimmet Tiplerinden birine 'ARABA' dediğimizi ve bu şekilde çalışana girilmiş bir çok zimmet olduğunu düşünelim. Bir süre sonra 'Araba' yazısı yerine 'ARAÇ' görmek istediğimizde, bu ekrandaki Açıklama alanını değiştirmemiz yeterli olacaktır. Çalışan üzerindeki bilgiler kodlara bağlı olduğundan, bir anda ilgili tüm çalışanda 'ARABA' yazısı yerine artık 'ARAÇ' yazısı gözükecektir.


Örneğin: Zimmet Tipleri (2)
Burada yazılacak kodlar ve açıklamalar ile ilerde Zimmet Bilgileri ekranında sicillere zimmetlenecek eşyaların (demirbaşlar) tanımları yapılır. Bir şirket buraya "Cep Telefonu", "Araba", "Yemek Kartı" girerken. Başka bir şirket farklı değerler "Akbil", "Sim Kart", "Bina Giriş Kartı" giriyor olabilir.

Herhangi bir kayıt silinmek istendiğinde program içinde kullanılıp kullanılmadığı kontrol edilerek, kullanılan bir kaydın yanlışlıkla silinmesi engellenmektedir.


Acil Durum, Yakınlık Derecesi Kodları Acil durum bilgileri ekranında bilgi girişi sırasında ilgili kişinin çalışana yakınlık bilgisini takip etmek için kullanılır.
Örnek: Eşi, Çocuğu, Babası, Arkadaşı vb.
Banka Şablonları Çalışana tanımlanan banka kodundan sonra; Aylık Tahakkuk İşlemleri -> Ödeme İşlemleri ekranında gelen banka kodlarının listesi bu koddan alınır.
Ayrıca program kendi içerisinde ilgili bankanın banka ödeme disket (dosya,şablon) yapısını bu alandan kaynaklanarak oluşturur.

Örnek: Programda standart banka disket yapıları olarak bazı ön tanımlar yapılmıştır :

Banka KoduBanka Adı
046Akbank
111Finansbank
062Garanti
D63Garanti Dövizli
064İşbank
093Koçbank
032TEB
067Yapı Kredi
D67Yapı Kredi Dövizli
099ING Bank
şeklindedir.
Coğrafi Bölge Kodları Organizasyon Yönetimi -> İşyeri Bilgileri ekranındaki Coğrafi Bölge Kodu alanının içeriğini belirler. Ülkenin coğrafi bölge kodlarını belirtir.
Çalışılmak İstenen Alan [Başvurulan İşler] Başvuru Takip -> Başvuru Bilgileri -> Başvurulan İşler ekranındaki 'Çalışılmak İstenen Alan' için kullanılır.
Çıkış Nedenleri Alan Koduna istediğimizi yazabiliyoruz.
Ek Alan İçeriği E-Bildirgedeki Çıkış Neden Kodu olarak, Ek Alan 2 İçeriği ise Ek-2 İşten Çıkış Bildirim Listesinde kullanılmaktadır.

023 Alan Kodlu Çıkış Nedeni "Nakil" olarak sistemde ön tanımlıdır. Bu kod Organizasyon Yönetimi -> Toplu İşyeri Değiştirme İşlemi ekranında sicil aynı sigorta numarasına sahip işyerleri arasında nakil olurken kullanılır.

Örnek Liste :

Diğer Talep Grupları Diğer Talep Tanımları ekranında girilen kalemlerin daha sonra gruplanabilmesi için Talep Grubu alanının içeriğini belirler. Bu şekilde HR-Web Portal içinde formlar ile talep edilen her bir kalem, farklı gruplarla ayrıca raporlanabilir.
Direkt/Endirekt Kodları Çalışan Bilgileri üzerindeki Direkt / Endirekt alanının içeriğini belirler.
Disiplin Olayları Disiplin Bilgileri ekranındaki Disiplin Olayı alanının içeriğini belirler.
Disiplin Olaylarına Karşılık Yapılan İşlemler Disiplin Bilgileri ekranındaki Disiplin Olaylarına Karşılık Yapılan İşlemler alanının içeriğini belirler.
Doktor İsim Kodları Sağlık Test ve Sağlık Tedavi Bilgileri ekranlarındaki Doktor Adı alanının içeriğini belirler.
Şirket Parametrelerindeki 16 nolu kod değeri H olarak tanımlanırsa bu Doktor İsim Kodları kullanılır.
Eğitim Değerlendirme Puanlaması Eğitim Bilgileri -> Eğitim Değerlendirme ekranındaki Eğitim Değerlendirme Formunda her bir kriter için yapılacak olan puanlama karşılığını belirler.
Alan Kodu aynı zamanda nümerik not değeridir.
Örneğin: Aşağıdaki gibi Eğitim Değerlendirme Puanlaması girildiğinde;


Aşağıdaki seçenekler Eğitim Değerlendirme ekranındaki kullanıcının karşısına gelecektir.
Eğitim, Etkinlik Değerlendirme Puanlaması Eğitim Bilgileri -> Eğitim Değerlendirme ekranındaki Etkinlik Değerlendirme Formlarında (çalışan ve yönetici için) her bir kriter için yapılacak olan puanlama karşılığını belirler.
Alan Kodu aynı zamanda nümerik not değeridir.
Eğitim, Etkinlik Değerlendirme Formu Sonuçları Eğitim Bilgileri -> Eğitim Değerlendirme ekranındaki, "Etkinlik Değerlendirme Formu, Katılımcının Yöneticisi / İK" ekranında. İlgili eğitimin, çalışan üzerindeki etkinliği değerlendirilmektedir. Bu değerlendirme "Etkinlik Değerlendirme Formu" ekranındaki detay sorularla yapılmaktadır.

Bununla birlikte etkinliğe tek bir sonuç girilebilmesi de burada oluşturulan liste ile mümkün olmaktadır.
Alan Kodu aynı zamanda nümerik not değeridir.
Örneğin : 1 Hiç Etkili Olmadı, 2 Etkili Oldu, 3 Çok Etkili Oldu
Eğitim Grupları Eğitim Bilgileri -> Ana Eğitim Kodları ekranındaki Eğitim Grubu alanının içeriğini belirler.
Bu şekilde ana eğitimleri dahi gruplayabilmek mümkündür.
Eğitim Form Tipleri Eğitim Bilgileri -> Eğitim Kataloğu Oluşturma ekranındaki Eğitim Form Tipi alanının içeriğini belirler.
Bu şekilde eğitimlerin değerlendirme formlarını gruplayabilmek mümkündür.
Eğitmen Değerlendirme Puanlaması Eğitim Bilgileri -> Eğitim Değerlendirme ekranındaki Eğitmen Değerlendirme Formunda her bir kriter için yapılacak olan puanlama karşılığını belirler.
Alan Kodu aynı zamanda nümerik not değeridir.
Eksik Gün Nedenleri Sicilin bir şekilde 30 günden az çalışması eksik çalışma anlamına gelir. Bu şekilde olan sicillerin Gün / Saat Bilgileri ekranındaki Eksik Gün Nedeni alanında sebebi belirtilmesi gerekmektedir.
Bu sebep daha sonra hem "E-bildirge" hem de "Eksik Gün Bildirim Listesi" raporlarında çıkacaktır.

Örnek Liste :

Global ACC Bir müşterimizin muhasebe entegrasyonu için kullanılan özel bir koddur.
Görev Seyahat Türleri HR-Web Portal'de Görev / Seyahat Formları ekranındaki Görev Seyahat Türü alanının içeriğini belirleyen bilgidir.
Gözlük Bilgisi Sicil Bilgileri -> Diğer Bilgiler ve İş Sağlığı ve İş Güvenliği -> Sağlık Durumu ekranlarındaki Gözlük Bilgisi alanının içeriğini belirler.
Gözlük Kullanıyor, Kullanmıyor gibi yada gözlük numaraları detaylandırılarak bu alan kullanılabilir.
Günlük Çalışma Tipleri Sicil Bilgileri -> Kıdem Bilgileri ekranındaki Günlük Çalışma Tipi alanının içeriğini belirler.
Dar anlamda çalışan için kullanılabilecek bir ayraç olarak kullanılabilir.
Geniş anlamda ise; özellikle vardiyalarla çalışan firmalarda, çalışanın çalışma tipine bağlı olarak vardiya planları ve hatta izin planlarının yapılabilmesi için bu alan HR-Web tarafından kullanılabilir.
- Öncelikle Şirket Parametrelerinden 99 nolu parametre "Çalışma ve İzin Günleri Günlük Çalışma Tiplerine Göre Mi Belirleniyor ? (H/E)" E olarak set edilmelidir.
( Bu şekilde ilgili çalışan için izin takvimi, çalışana özel olarak İzin İşlemleri -> Haftalık Vardiya Takibi ekranından planlanabilir. )
- Kodlu Alanlar ekranında tanımlanan Günlük Çalışma Tipleri daha sonra, İzin İşlemleri -> Haftalık Vardiya Takibi ekranında kullanılır. Bu şekilde her bir çalışan için izin takvimi farklılaştırılmış olur.

Günlük çalışma tipinde özel anlam ifade eden kodlar ve anlamları aşağıdaki gibidir;
OFF :Bu izin tipi, çalışan kartlarında seçilemez. Hafta tatili anlamına gelmektedir.
RT :Bu izin tipi, çalışan kartlarında seçilemez. Resmi tatilde çalışılmayan günü ifade eder.
UCI :Bu izin tipi, çalışan kartlarında seçilemez. Vardiyalı çalışanda ücretli izin kaydı girildiğinde, Haftalık vardiya tablosunda UCI kodu ile bir kayıt oluşturulmaktadır. Çalışanın ilgili tarihlerde ücretli izin kullandığını ifade etmektedir.
USI :Bu izin tipi, çalışan kartlarında seçilemez. Vardiyalı çalışanda ücretsiz izin kaydı girildiğinde, Haftalık vardiya tablosunda USI kodu ile bir kayıt oluşturulmaktadır. Çalışanın ilgili tarihlerde ücretsiz izin kullandığını ifade etmektedir.

Günlük çalışma tiplerinde Tatil Günü (Offday) Mi ? bilgisi ilgili çalışma tipinin tatil günleri için mi yoksa çalışma günleri için mi kullanılacağını belirler. Bu değer E olduğunda ilgili çalışma tipine sahip vardiya günü tatil günü kabul edilir. İzin süreleri hesaplanırken bu tarihler süreye dahil edilmez.
Grup Kodları Bir müşterimizin muhasebe entegrasyonu için kullanılan özel bir koddur.
Harcırah Gidiş Nedenleri Geliştirilecek Harcırah Bölümü için oluşturulmuş koddur.
Harcırah Ülke / Şehir Kodları Geliştirilecek Harcırah Bölümü için oluşturulmuş koddur.
Harcırah Ünvan Kodları Geliştirilecek Harcırah Bölümü için oluşturulmuş koddur.
Hastalık Grup Kodları İş Sağlığı ve İş Güvenliği -> Sağlık Tedavi Bilgileri ekranındaki Hastalık Grup Kodu alanında kullanılan kodlamadır.
Hastalık Kodları İş Sağlığı ve İş Güvenliği bölümünde Geçirdiği Hastalıklar ve Hastalık alanlarında kullanılan kodlamadır.
Hastalık Alt Kodları - Tanı Kodları İş Sağlığı ve İş Güvenliği bölümünde Geçirdiği Hastalık Alt Kodu - Tanı Kodu alanlarında kullanılan kodlamadır.
Amaç Hastalık Kodu altında bir alt gruplama yapabilmektir.

Örneğin: Hastalık Kodu olarak Akciğer Hastalıkları yazılmış.
Hastalık Alt Kodu - Tanı Kodu olarak Zatürre, Faranjit vb. yazılabilir.
Hastane İsim Kodları Sağlık Tedavi Bilgileri ekranındaki Hastane Adı alanının içeriğini belirler.
İlişik Kesme Konuları Uyarlama İşlemleri -> İlişik Kesme Şablonu ekranındaki konu başlıklarının içeriğini belirler.
İlişik Kesme Şablonu çalışan işten ayrılırken karşımıza gelebilecek İlişik Kesme Formu rapor içeriğini belirler.

Alan İçeriği kısmında İlişik Kesme Formu bölümleri, Ek Alan İçeriği alanında ise İlişik Kesme konuları belirlenir.
İzin / Askı Gün Yükleme Şablonu İzin İşlemleri -> İzin / Askı Gün Yükleme ekranında gelen kodların HR-Web'deki kodlara dönüştürülmesini sağlar.
Örneğin gelen tarafta izin türü kodunda YIZIN yazarken bu HR-Web'de 001 olarak dönüştürülmelidir.
İzin Türleri HR-Web ve HR-Web Portal İzin ekranlarındaki İzin Türü alanlarının içeriğini belirler.
001 program tarafından sabit olarak "Yıllık İzin" için kullanılır.
Bunun dışında kod ve açıklamalar kullanıcı tarafından belirlenmelidir. Örneğin: 002 Doğum İzni, 003 Süt İzni, 004 Evlenme İzni gibi kullanılıyor olabilir.

İzin Tipleri Firmalarda çeşitli nedenlerle farklı izin tiplerinde çalışan çalışan olabilir. Bu nedenler işçilerle yapılan sözleşmeler, toplu sözleşmeler, Beyaz / Mavi yaka gibi farklı nedenlerle oluşuyor olabilir. Bu farklı izin tipleri bu kod altında girilip, daha sonra İzin İşlemleri -> İzin Kıdem Tablosu ekranından gün karşılıkları girilmelidir.

Türkiyedeki standart izin gün değerleri (Yasal):
a) Bir yıldan beş yıla kadar (beş yıl dahil) olanlara ondört günden (1...5 = 14)
b) Beş yıldan fazla onbeş yıldan az olanlara yirmi günden (6...14 = 20)
c) Onbeş yıl (dahil) ve daha fazla olanlara yirmialtı günden (15...99 = 26)
az olamaz.

Ancak onsekiz ve daha küçük yaştaki işçilerle elli ve daha yukarı yaştaki işçilere verilecek yıllık ücretli izin süresi yirmi günden az olamaz.


İzin Tiplerinde "NIZ" kodlu Mevsimlik İzin Tipi özel bir anlam ifade etmektedir. Sicil kartında İzin Tipi "Mevsimlik İzin" tanımlı çalışan yıllık izin haketmez.
Kadro Görev Kodu Çalışan Sicil Bilgileri -> Organizasyon / Kadro alt ekranındaki Kadro Görev alanının içeriğini belirler.
Kadro Grubu Kodları Çalışan Sicil Bilgileri -> Organizasyon / Kadro alt ekranındaki Kadro Grubu alanının içeriğini belirler.
Kadroya Atanma Nedenleri Çalışan Sicil Bilgileri -> Organizasyon / Kadro alt ekranındaki Atanma Nedeni alanının içeriğini belirler.
98 İşe Yeni Giriş olarak programda standartdır. Bunun dışındaki atanma nedenleri kullanıcı tarafından belirlenmelidir. Örneğin : 01 Tayin, 02 Görev Değişikliği, 03, Terfi vb.
Kategori Kodları Çalışan Sicil Bilgileri ekranında kullanılır. Çalışana verilecek bir ayraç (özellik) olarak kullanılabilir.
Aynı ekrandaki Kriter ve Koşul alanları da aynı amaca hizmet etmektedirler.

Kategori alanı filtre seçeneği olarak kullanılabileceği gibi diğerlerinden farklı ve önemli bir kullanım alanı daha vardır.
Kategori alanı şirket parametrelerinden ayarlanacak bir parametre ile ilgili çalışanın yönetici sicil numarası gibi işlem yapabilmektedir. Genelde yöneticileri bulmak için organizasyon hiyerarşisi kullanılsa dahi bazı durumlarda belirli çalışana farklı bir yönetici atanması gerekebilmektedir. Bu tür durumlarda Kategori alanı kullanılabilir. Bu ekranda aynı zamanda Ek alan içeriği alanına X yazılarak, 2. yönetici onayında iş akışı formlarının ilgili yöneticinin üst yöneticisine gönderilmesi engellenebilir.
Kazanç Grubu Çalışan Sicil Bilgileri -> Ücret Bilgileri alt ekranındaki Kazanç Grubu alanının içeriğini belirler.
Bunun dışında ücretle ilgili bazı ekran ve raporlarda filtre seçeneği olarak kullanılabilir.
Kaza Tür Kodları İş Sağlığı ve İş Güvenliği -> Çalışan Kaza Bilgileri ekranındaki Kaza Türü alanının içeriğini belirler.
Kıdem / İhbar Tazminatı Kazanç Kodları Bu bilgi müşterilerimizden birine özel olarak yazılan fonksiyon için kullanılmaktadır.

Kıdem / İhbar Tazminatına Kazanç Kodları olarak girilen değerler Uyarlama İşlemleri --> İşyeri İhbar Tazminatı Önel Değerleri fonksiyonu giriş ekranında görüntülenecektir. Bu fonksiyon yardımıyla, her kazanç kalemine karşı gelen tutarları girebilirsiniz. Bu değerler daha sonra kıdem tazminatı hesaplamalarında kullanılacaktır.
Koşul Kodları Çalışan Sicil Bilgileri ekranında kullanılır. Çalışana verilecek bir ayraç (özellik) olarak kullanılabilir. Koşul kodlaması ile Detaylı Arama Ekranları ve Dinamik Sorgulama ekranlarında filtre seçeneği olarak kullanılabilir.
Kriter Kodları Çalışan Sicil Bilgileri ekranında kullanılır. Çalışana verilecek bir ayraç (özellik) olarak kullanılabilir. Kriter kodlaması ile Detaylı Arama Ekranları ve Dinamik Sorgulama ekranlarında filtre seçeneği olarak kullanılabilir.
Lise Adları Çalışan Sicil Bilgileri -> Öğrenim Bilgileri ekranında "Öğrenim Seviyesi" alanında "Lise" seçildiğinde Okul alanının içeriğini belirler.
Lise Bölümleri Çalışan Sicil Bilgileri -> Öğrenim Bilgileri ekranında "Öğrenim Seviyesi" alanında "Lise" seçildiğinde Bölüm alanının içeriğini belirler.
Masraf Yeri Dönüşüm Muhasebeleştirme ve İşletme Kesintiler İcmali Raporunda kullanılan, mevcut çalışan üzerindeki masraf yerlerinin başka bir koda göre görüntülenmesi için kullanılır.

Örnek: Çalışan üzerinde Masraf Yeri alanında 1000 yazdığını düşünelim. Bir şekilde Muhasebeleştirme ve İşletme Kesintiler İcmali Raporunda A1200 olarak bu Masraf Yerini görmek istediğimizi düşünelim. Bu durumda Kodlu alan Tanımları içerisinde bu bölümde Alan Kodu alanına 1000, Alan İçeriği alanına da karşılığı olan A1200 yazılmalıdır.
Meslek Kodları SGK tarafından çeşitli alanlarda ihtiyaç duyulan (E-Bildirge, İşe Giriş Bildirgesi vs.) Meslek Kodlarının tanımlandığı ekrandır. Güncel listeye bu linkten ulaşılabilir : Meslek Kodları.xls
Otomatik E-mail Tanımları Yardımcı İşlemler -> Otomatik E-mail Tanımları ekranında geçerli olan, HR-Web'in çeşitli nedenlerle yolladığı E-maillerin sayısını, neler olduğunu belirler.
Otomatik E-mail Gönderilecekler Yardımcı İşlemler -> Otomatik E-mail Tanımları ekranında geçerli olan, HR-Web'in çeşitli nedenlerle yolladığı E-mailların kimlere gidebileceğini tanımlanıdığımız koddur.
MDR Çalışanın Yöneticisi, PRS Çalışanın kendisi anlamındadır. Alan içeriklerine ne yazıldığı önemli değildir. Uygulama çalışanın E-mail adresini sicil kartından, yöneticisini ise bağlı organizasyonun yönetici kadro kodundan otomatik olarak bulmaktadır. Yönetici sicil numarasını bulma yönetimi ile ilgili olarak 55 nolu şirket parametresi etkilidir.

IK01...IK10 arası E-mail adresleri genellikle İK çalışanlarının E-mail adreslerinden oluşmaktadır. Bu alan kodlarının alan içeriklerine direk olarak E-mail adresi yazılmalıdır.

Değeri - olan kayıtlar boş anlamındadır. Bir E-mail bilgisini kaldırmak istiyorsanız değerini - olarak girebilirsiniz.
Otomatik Sicil Bulma Fonksiyonu HR-Web'de yeni işe alınacak çalışana verilecek sicil numaralarının düzenlenmesi bu kod altında yapılabilir.

1. Alan Kodu : OTO / ELLE
      Sicil Numarasının E (Elle) yani kullanıcı tarafından serbest bir şekilde girilebileceğini yada O (Otomatik) uygulama tarafından verileceğini belirler.
O olduğunda aşağıdaki SAYAC ve SIR / ISYERI kodları aktif olacaktır. Aksi durumda girilmelerine gerek yoktur.

2. Alan Kodu : SAYAC
      OTO / ELLE alan kodundaki alan içeriğinin O (Otomatik) verilmesi durumunda etkili olan bir koddur.
SAYAC alan kodu ve alan içeriği girilmezse uygulama maksimum sicil numarasını bulmakta ve üzerine 1 ekliyerek yeni sicil numarasını belirlemektedir.
Alan içeriğine belli bir değer yazıldığında (örneğin: 6000) uygulama maksimum sicil numarası olarak bu değeri kabul edecek ve bunun üzerine hep 1 ekleyerek yeni sicil numarasını belirliyecektir.

3. Alan Kodu : SIR / ISYERI
      OTO / ELLE alan kodundaki alan içeriğinin O (Otomatik) verilmesi durumunda etkili olan bir koddur.
İlgili sicil numarasının şirket bazında mı yoksa işyeri bazında mı maksimum sicil numarasından 1 sonraki değer olmasını belirler. S olduğunda şirket, I olduğunda işyeri anlamı taşır.
Öğrenim Bölüm Kodları Çalışan Sicil Bilgileri -> Öğrenim Bilgileri ekranında "Öğrenim Seviyesi" alanında "Lise" dışında bir bilgi seçildiğinde Bölüm alanının içeriğini belirler.
Öğrenim Branş Kodları Çalışan Sicil Bilgileri -> Öğrenim Bilgileri ekranında Branş alanının içeriğini belirler.
Öneri Son Durumları Portal İşlemleri -> Öneri Ödül Takibi alt ekranında; ilgili öneriyle ilgili son durumun izlenebileceği listenin içeriğini belirler.
Bu şekilde önerinin durumuna göre detaylı raporlama yapılabilmektedir.

Örneğin : Değerlendirmede, Reddedilen Öneri, Araştırılıyor, Tamamlanan Öneri gibi değerler girilebilir.
Özürlülük Nedenleri Çalışan Sicil Bilgileri -> Diğer Bilgiler alt ekranındaki Özürlülük Nedeni alanının içeriğini belirler.
Performans, Gelişim Faaliyetleri Performans Değerlendirme Formları son bölümündeki Gelişim Faaliyetleri bölümünde kullanılan seçeneklerdir.
Örneğin Eğitim İhtiyacı, Oryantasyon İhtiyacı vb.
Performans, Hedef Grup Kodları Performans Değerlendirme ekranlarında hedefleri gruplamak için kullanılan kodlamadır.

Örneğin: Bireysel Hedefler, Şirket Hedefleri, Bölüm Hedefleri vb.
Performans, Yetkinlik Grup Kodları Performans Değerlendirme ekranlarında yetkinlikleri gruplamak için kullanılan kodlamadır.

Örneğin: Bireysel Yetkinlikler, Temel Yetkinlikler, Yönetsel Yetkinlikler vb.
Rezervasyon Kalem Grupları Portal ekranlarında Rezervasyon adı altında bazı kalemlerin rezerve edilmesi mümkündür. Bu kalemleri belli gruplara ayırmak için buradaki kodlu alan bilgisi kullanılabilir.
Örneğin : Rezerve edilebilecek şeyler arasında şirket araçları ve toplantı odaları olduğunu düşünelim. Bunlar daha sonra Portal İşlemleri -> Rezervasyon Kalemleri Tanımlama ekranından teker teker tanımlanacaktır. Bu tanımlamaların daha sonra daha düzenli görüntülenmesi istenebilir.

Rezervasyon Kalem Grupları hem bu düzeni sağlamakta hem de daha sonra yetkilendirme işlemlerinde kullanılacaktır. Yetkilendirme ile belirli Rezervasyon kalem gruplarına özel olarak işyeri ve yetkili kişiler belirleyip, sadece o kişilerin bu işlemlerde etkili olması sağlanabilir.
Sağlık Test Durum Kodları Sağlık Test Bilgileri ekranlarındaki Sağlık Durumu alanının içeriğini belirleyen bilgidir.
Bu alana testin durumu ile ilgili bir bilgi girilip daha sonra dinamik sorgularda alınabilir.
Sektör Kodları Şirket Bilgileri ekranında, ilgili şirketin sektörünü belirlemede ve ayrıca Başvuru Takip -> Başvuru Bilgileri -> Başvurulan İşler ekranındaki 'Çalışılmak İstenen Sektör' alanlarında kullanılır.
Örnek: Otomotiv, Tekstil, Bankacılık, Sigortacılık vb.
Servis Kodları Sicil Bilgileri -> Diğer Bilgiler alt ekranındaki Servis Kodu alanının içeriğini belirler.
Durak Kodu ve Servis Kodu alanları şirketin servis uygulamasında takip, bilgi amaçlı kullanılabilir.
Tali Özellik Kodları Uyarlama İşlemleri -> Muhasebeleştirme Şablonunda Tali Özellik alanının içeriğini belirler.
Muhasebeleştirme işlemi ile HR-Web'de oluşan sonuç tahakkuk bilgileri farklı muhasebe sistemlerine gönderilebilir. (Entegrasyon)
SAP, IAS vb. gibi sistemlerle daha önceden entegrasyonlar yapılmıştır.

"Tali Özellik" ile farklı entegrasyon seçeneklerinin yapılması mümkündür. Örneğin Aylıkçı, Saatli çalışanların farklı yapıda gönderilmesi gibi, yada Kapsam İçi, Kapsam Dışı çalışanın ayrı yapılarda entegrasyonla gönderilmesi gibi.
Tetkik Kodları Sağlık Test Bilgileri ekranındaki Tetkik alanının içeriğini belirler.
Uyruk Kodları Sicil Bilgileri -> Nüfus Bilgileri alt ekranındaki Uyruğu alanının içeriğini belirler. Alan kodu TUR alan içeriği T.C. standart olarak gelecektir.
Ücret Basamağı Çalışan Sicil Bilgileri -> Ücret Bilgileri alt ekranındaki Basamak alanının içeriğini belirler.
Bunun dışında ücretle ilgili bazı ekran ve raporlarda filtre seçeneği olarak kullanılabilir.
Ücret Değişim Nedenleri Çalışan Sicil Bilgileri -> Ücret Bilgileri alt ekranındaki Nedeni / Ücret Değişim Nedeni alanının içeriğini belirler.
Örneğin : 01 Düzeltme, 02 Terfi, 03 Yıllık Ücret Zammı vb.
Ücret Kademesi Çalışan Sicil Bilgileri -> Ücret Bilgileri alt ekranındaki Kademe alanının içeriğini belirler.
Bunun dışında ücretle ilgili bazı ekran ve raporlarda filtre seçeneği olarak kullanılabilir.
Üniversite Kodları Çalışan Sicil Bilgileri -> Öğrenim Bilgileri ekranında "Öğrenim Seviyesi" alanında "Lise" dışında bir bilgi seçildiğinde Okul alanının içeriğini belirler.
Ülke Kodları
Vardiya Tipleri Sağlık Tedavi Bilgileri erkanındaki Vardiya Tipi alanının içeriğini belirleyen bilgidir.
Vasıta Tipleri HR-Web Portal'de Görev / Seyahat Formları ekranındaki Kullanılan Vasıta(lar) alanının içeriğini belirleyen bilgidir.
Yabancı Dil Kodları Çalışan Sicil Bilgileri -> Öğrenim Bilgileri ekranında Öğrenim Dili ayrıca Yabancı Dil alanlarının içeriğini belirler.
Yaralanma Tür Kodları İş Sağlığı ve İş Güvenliği -> Çalışan Kaza Bilgileri ekranındaki Yaralanma Türü alanının içeriğini belirler.
Zimmet Tipleri Burada yazılacak kodlar ve açıklamalar ile ilerde Zimmet Bilgileri ekranında sicillere zimmetlenecek eşyaların (demirbaşlar) tanımları yapılır.

Örneğin : Cep Telefonu, Araba, Yemek Kartı, Sim Kart, Bina Giriş Kartı vb.

Ayrıca Zimmet Tipleri'ne göre yetkilendirme yapılarak belirli kullanıcıların, sadece belirli zimmet tipleri üzerinde işlem yapmaları sağlanabilir.
Sınav Tipleri Burada yazılacak kodlar ve açıklamalar ile ilerde Çalışan Sınav Bilgileri ekranında çalışana oluşturulacak sınav bilgileri tanımları yapılır.
Problem Bildirim Türleri Burada yazılacak kodlar ve açıklamalar ile ilerde çalışanın ilgili kurum yetkilileriyle paylaşmak istedikleri problem bildirimlerinin kolay takip edilebilmesi için (sınıflandırılabilmesi ve belirlenen türler altında takip edilmesi) gerekli tanımlamalar yapılır.
Problem Bildirim Form Durumları Burada yazılacak kodlar ve açıklamalar ile ilerde çalışanın ilgili kurum yetkilileriyle paylaşmak amacıyla doldurdukları formların hangi aşamada olduğunu görüntülemek istediklerinde karşılaşabilecekleri "durumlar" tanımlanır.
Problem Bildirim Aksiyon Grup Kodları Burada yazılacak kodlar ve açıklamalar ile ilerde çalışanın ilgili kurum yetkililerine Problem Bildirim Formları aracılığı ile bildirdikleri durumlar için gerekli aksiyonların alınmasından sorumlu olabilecek birimler / kişiler tanımlanır.
Genel Dil Seviyeleri Burada yazılacak kodlar ve açıklamalar ile ilerde Çalışan Sınav Bilgileri ekranında çalışana oluşturulacak sınav bilgilerinde sınav puanına göre gelecek genel dil seviyesi tanımları yapılır.
Masraf Form Tipi Harcama / Masraf Formu ekranında Masraf Form Tipi alanının içeriğini belirler.
Masraf Form Tipi Disiplin Bilgileri ekranında Ana Disiplin Nedeni alanının içeriğini belirler.
Çıkış Mülakat Formu, İlişik Kesme Ana Sebepleri Çıkış mülakatı ekranında, İlişik Kesme Ana Sebebi alanının içeriğini belirler.
Örnek :


Çıkış Mülakat Formu, İlişik Kesme Alt Sebepleri Çıkış mülakatı ekranında, İlişik Kesme Alt Sebebi alanının içeriğini belirler.
Örnek :


Çıkış Mülakat Formu, Diğer Sorular Çıkış mülakatı ekranında, Çıkış Mülakat Formunda Diğer Sorular alanının içeriğini belirler.
Örnek :